SOEDESCO heeft aangekondigd dat 8-Bit Hordes en 8-Bit Invaders! naar de PlayStation 4 en Xbox One gaan komen. Daarmee zijn er dus drie 8-Bit games in ontwikkeling voor de PlayStation 4, aangezien 8-Bit Armies enige tijd terug al werd aangekondigd.

Wat erg interessant aan deze drie game is, is dat ze allen cross-title multiplayer ondersteunen. Dat betekent dat – hoewel de games allen een eigen thema hebben – dit alles gemixt kan worden in de multiplayer. Daarmee hebben de 8-Bit games een primeur, want dit is nog nooit eerder gedaan.

Voor wat meer duidelijkheid check je de trailer hieronder. Voor meer specifieke details over de twee nieuwe titels kan je onder de trailer terecht.

8-Bit Hordes – 8-Bit Hordes is een RTS met fantasy thema, waarin spelers kastelen kunnen bestormen, draken kunnen doden en spookachtige begraafplaatsen kunnen plunderen. Er zijn twee factions waarmee gevochten kan worden: de angstaanjagende Orcs en hun ondode bondgenoten van de DeathSworn, of de dappere elven, mensen en dwergen van de Lightbringers.

8-Bit Invaders! – 8-Bit Invaders! Is een RTS met sci-fi thema, waarin het Multiversum het slagveld vormt. Spelers kunnen kiezen uit twee factions, de sinistere Cranioids en de militaire macht van het Galactic Marine Corps.

Cross-title Multiplayer
Alle games in de 8-Bit RTS Series bieden de mogelijkheid tot cross-title multiplayer. Dat betekent dat spelers de verschillende facties en maps kunnen combineren, waardoor ze bijvoorbeeld met vurige draken tegen vliegende schotels of gigantische tanks kunnen strijden. De nieuwe trailer geeft een indruk van hoe een allesvernietigend gevecht tussen deze drie verschillende werelden eruit kan zien.

  • Cross-title multiplayer tussen de facties van Armies, Hordes en Invaders!
  • Stort jezelf in de actie met eenvoudig beheersbare controls
  • Overwin in een scala aan single-player missies en campagnes
  • Speel samen met- of juist tegen je vrienden’
  • Geniet van een epische soundtrack, gecomponeerd door Frank Klepacki