Afgelopen week kwam er nieuws naar buiten dat bij menig gamer vast een vleug van nostalgie naar boven heeft gebracht. THQ Nordic heeft namelijk de rechten van TimeSplitters en Second Sight weten te bemachtigen. Reden te meer om ons hier te focussen op die eerste franchise, TimeSplitters. Daar willen we vandaag jullie mening over peilen. Voor de hand ligt daarom de stelling dat een terugkeer van de TimeSplitters franchise fantastisch zou zijn.

In totaal verschenen er in deze franchise drie delen. Het laatste deel is TimeSplitters: Future Perfect, dat in 2005 uitkwam. Hoewel in de jaren daarna nog het nieuws over een mod en meerdere geruchten volgden, bleef een release van een daadwerkelijk vierde deel uit. Nu gloort er alsnog hoop aan de horizon, aangezien THQ de rechten dus heeft gekocht. De vraag die je hierbij echter kan stellen, is of een nieuwe TimeSplitters game nog steeds relevant is vandaag de dag. Het bulkt momenteel immers van de verschillende shooters en er komt nog een hoop aan dit najaar.

TimeSplitters deed destijds natuurlijk wel echt zijn eigen ding. De games hadden ieder een eigen unieke audiovisuele stijl. Naast het spelen van een verhaallijn kon je als gamer daarnaast ook je creativiteit kwijt. Het eerste deel had immers al een Map Maker, waarmee je eigen maps kon maken voor de Arcade modus. Die modus bevatte naast traditionele modi als Deathmatch en Capture the Flag ook een modus als Flame Tag. Daarin moest een speler die in vuur en vlam stond een andere speler pakken om het vuur aan hem over te geven. Ook had je nog de Challenge modus, waarin spelers een aantal uitdagingen uit de singleplayer dienden te voltooien.

Wat we bedoelen is dat de games in de reeks spelers een gevarieerd aanbod voorschotelden. Dat gebeurde op een best wel aparte wijze en dat gecombineerd met knotsgekke personages zorgde ervoor dat TimeSplitters erg populair werd. Mede dankzij de fantastische multiplayer potjes, die velen zich ongetwijfeld nog kunnen heugen.

Het huidige shooterlandschap lijkt wat vastgeroest te zitten en een nieuwe TimeSplitters zou in dat perspectief een frisse wind kunnen doen laten waaien, toch? Of is TimeSplitters, zoals al aangegeven, niet echt relevant meer, omdat het té lang geduurd heeft? Misschien ben je wel tevreden met het huidige aanbod van shooters en is een nieuwe niet echt nodig. Ook kan het zijn dat je destijds helemaal niets met TimeSplitters had en nu dus ook niet. Liever eerst zien dan geloven? Geen slecht idee, THQ Nordic kan zich immers ook best bezig gaan houden met remasters om te zien of het nog aanslaat. Kortom, het kan weer alle kanten op en het is aan jullie om je mening hierover te ventileren.

Of je het nu wel of niet met deze stelling eens bent, er is in ieder geval genoeg om over na te denken en te praten. We horen jullie weer graag, dus laat hieronder een reactie achter.