2K Games heeft vandaag aangekondigd dat Borderlands 2 vanaf 14 december te spelen is met PlayStation VR. Het gaat hier om de volledige game die in virtual reality gespeeld kan worden, dus liefhebbers van de franchise hebben weer een mooie reden om in de game te duiken.

Het gaat hier om een stand-alone uitgave voor PlayStation VR. Het is niet duidelijk of er ook een (betaalde) update uitgebracht zal worden voor de gewone game, zodat bezitters van Borderlands 2 niet genoodzaakt zijn dezelfde game opnieuw te kopen.

Wat de prijs zal zijn is nog niet bekend.

  • Zet virtueel voet op Pandora: Stap in de schoenen van een schatzoekende Vault Hunter met bijna oneindig veel verschillende wapens op een missie om je zakken te vullen met buit en Pandora te bevrijden uit de klauwen van Handsome Jack. Schiet op bandieten door echt te mikken, sla bullymongs op hun bek, zoek het perfecte geweer in een levensgrote schatkist en bewonder hem vanuit alle hoeken. Catch-aRide en race in een eerstepersoonsperspectief door Pandora. Ervaar de spanning als een psycho op je af rent met een granaat in zijn handen terwijl hij ‘Boom time!’ roept.
  • Rem de tijd virtueel af: Borderlands 2 VR heeft nieuwe, unieke opties in de VR-ervaring om Vault Hunters nog sterker te maken in hun gevecht tegen Handsome Jack. Met Bad Ass Mega Fun Time (alias BAMF Time) kunnen spelers de tijd vertragen en het spel langzamer laten gaan, zodat ze hun volgende aanval kunnen voorbereiden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te teleporteren of net zo elegant als Claptrap over Pandora glijden (als hij elegant zou zijn).
  • Word een virtuele Vault Hunter: Kies uit een van de vier speelbare klassen – Siren, Commando, Gunzerker en Assassin – elk met een unieke vechtstijl en geüpdatete vaardigheden die gebruik maken van de nieuwe VR-functionaliteiten, inclusief het nieuwe BAMF Time. Of je nou vijanden vermorzelt met Maya’s Siren-krachten, de hulp inroept van Sabre Turrets met Axton, geniet van twee zware machinegeweren in je handen als Salvador of de bevredigende beweging van Zer0’s zwaard in een vijandelijke rug, Borderlands 2 VR is meeslepender dan ooit.
  • Ervaar virtuele verbeteringen: Voor het eerst kunnen spelers genieten van een sublieme kick door in een eerstepersoonsperspectief rond te rijden in Borderlands. Gassen en sturen gebeurt met de joystick, terwijl je stuurt met je headset. Met de bewegingscontrollers en headset kunnen spelers de menu’s op een nieuwe en intuïtieve manier gebruiken. Je navigeert gemakkelijk door te wijzen, klikken, slepen en los te laten. Spelers kunnen ook hun favoriete manier om te bewegen kiezen. Of dat het wijzen-en-teleporteren is – populair in VR – of direct bewegen met de joysticks: je ervaring in VR voelt goed en past helemaal bij Borderlands.
  • Word virtueel rijk: Borderlands VR brengt het shoot-en-loot-systeem naar VR met bijna oneindig veel willekeurig gegenereerde wapens en uitrusting, elk met hun eigen kenmerken en modificaties. Willekeurig gegenereerde schilden, granaten, relikwieën, klasse-mods en meer geven het arsenaal van je Vault Hunter maximale kracht en chaos.