DLC Special: Overcooked 2 – Surf ‘n’ Turf – De zomerse dagen zijn weer voorbij en de herfst begint langzaam maar zeker op gang te komen. Het is weer de tijd van het jaar waarop mensen verkouden en grieperig worden. De volgende zomer is nog ver weg en tot die tijd moet je jezelf natuurlijk kunnen vermaken. Verlang je nu alweer naar de zomervakantie? Met de eerste uitbreiding voor Overcooked 2 komen we in ieder geval dicht bij het zomerse gevoel van hoge temperaturen en prachtige locaties. Deze Surf ‘n’ Turf uitbreiding brengt je naar nieuwe oorden waar je opnieuw de gasten moet voorzien van allerlei gerechten. Benieuwd of wij het hoofd koel konden houden in Surf ‘n’ Turf? Lees snel verder.

Chaotische hilariteit met de nieuwe items

Het meest kenmerkende aan deze eerste uitbreiding voor Overcooked 2 zijn de twee nieuwe hulpmiddelen die je krijgt. Je zult ze zeker nodig hebben, want de verschillende keukens zijn zoals gebruikelijk weer ontzettend uitdagend. We raden je overigens aan om eerst Overcooked 2 uit te spelen voordat je aan deze uitbreiding begint, want het is zeker geen gemakkelijke. Gelukkig krijgen we wel wat hulp van de ontwikkelaar, want nu hebben we de mogelijkheid om het waterpistool en de blaasbalg te gebruiken.

Met het waterpistool kan je vuurtjes blussen die ontstaan, maar ook kun je daarmee de borden schoonmaken. Mocht je wat kwaads in de zin hebben, dan kan je eveneens het waterpistool gebruiken. Je kunt andere spelers er namelijk zonder al te veel moeite mee aan de kant sproeien. Dit kan natuurlijk bewust, maar ook onbewust. Kijk dus goed uit waar je mikt, want voor je het weet schiet je zo een teamgenoot de keuken uit. Het zorgt in ieder geval weer voor de hilarische gameplay met veel chaos tot gevolg, wat we gewend zijn van Overcooked 2.

De blaasbalg is een iets ander geval. Dit voorwerp heb je nodig voor één van de nieuwe recepten die je leert. Zo maak je op een gegeven moment een soort kebab op de Barbecue. Barbecueën kan lang duren zoals je weet, maar met de blaasbalg houd je de kolen op de juiste temperatuur en dan gaat het gelukkig een stukje sneller. Ook hier moet je echter goed opletten, want hoe heter de kolen, des te sneller het gerecht aan kan branden. Op een gerecht letten lijkt simpel nietwaar, maar als je de focus er heel even niet bijhoudt, dan kan je hele keuken in een mum van tijd in vuur en vlam staan. Beide items zijn in ieder geval een prima toevoeging en vragen om een nog betere samenwerking met je vrienden.

blank

Nette hoeveelheid content voor een prima prijs

De Surf ‘n’ Turf uitbreiding kost €5,49 en geeft je er een hoop voor terug. Allereerst krijg je twaalf nieuwe levels – wat bijna een derde van de originele game is – die allemaal weer garant staan voor lachen, schreeuwen en stressvol kookwerk. Je krijgt er daarnaast een paar nieuwe chefs bij, maar dat is nog niet alles. Hier bovenop bevat deze uitbreiding ook nog een aantal geheime levels waarin je moet koken voor de Koninklijke hond Kevin. Tot slot krijg je nog een aantal nieuwe recepten, wat de variatie nog meer ten goede komt.

Dit bedrag is eigenlijk geen geld voor deze uitbreiding. Deze nieuwe content doet het wiel niet opnieuw uitvinden, maar Surf ‘n’ Turf zorgt wel voor die zomerse verfrissing en laat je opnieuw genieten van de fijne gameplay van Overcooked 2. Houd er bovendien rekening mee dat Overcooked 2 nog steeds één van de leukere coöperatieve games van het moment is. De eerste uitbreiding smaakt in ieder geval zeker naar meer en wij kunnen niet wachten totdat er weer nieuwe content onze kant op komt, zodat we weer de keuken in kunnen duiken.

blank

Conclusie:

Surf ‘n’ Turf is allereerst een zeer uitdagende uitbreiding die zeker niet bedoeld is voor beginners. De duivelse en constant wisselende keukens vereisen uiterste concentratie en samenwerking met je vrienden. Dankzij het nieuwe waterpistool en de blaasbalg kan je nieuwe tactieken gebruiken, maar tegelijkertijd moet je extra goed opletten op wat je doet. Stress, plezier en teamwork is waar Surf ‘n’ Turf voor staat en dat alles is een garantie voor plezier. Voor de prijs die je betaalt krijg je meer dan genoeg content terug en daarmee is deze uitbreiding een must-buy voor fans van de franchise. De uitbreiding samengevat in één zin? Overcooked 2 op zijn best!