Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Sony volgend jaar niet aanwezig is op de E3, wat natuurlijk groot nieuws is. Eind dit jaar organiseert Sony ook al geen nieuwe editie van het PlayStation Experience evenement. Velen denken dat dit te maken heeft met de eventuele naderende komst van de PlayStation 5. Daar is nu een nieuw gerucht over ontstaan.

Voordat we ingaan op de inhoud van dit gerucht, is het goed om te benoemen waar het vandaan komt. De nieuwe informatie komt van een Reddit-gebruiker. Iedereen kan natuurlijk zomaar iets op het internet plaatsen, maar het gaat hier om dezelfde persoon die eerder al precies liet weten dat Sony niet op E3 2019 aanwezig zou zijn. Nu dit blijkt te kloppen, wordt dit gerucht wel betrouwbaarder.

De persoon in kwestie meldt nu dat Sony van plan is om de PlayStation 5 ergens halverwege 2019 aan te kondigen. Het zou hier om een vrij kleine onthulling gaan. Vervolgens zal, als deze informatie klopt, de nieuwe console van Sony een grote onthulling krijgen tijdens PlayStation Experience 2019. Dat evenement zou eind volgend jaar dan dus terugkeren. De Reddit-gebruiker laat verder weten dat veel ontwikkelaars al dev kits van de PlayStation 5 hebben. De console wordt door deze persoon omschreven als een ‘monster’.

Hoewel deze gebruiker op Reddit eerder al de afwezigheid van Sony op de E3 van volgend jaar juist wist te voorspellen, blijft de bovenstaande informatie vanzelfsprekend wel een gerucht. De tijd zal uitwijzen of alles ook daadwerkelijk klopt.