De games van 2019: The LEGO Movie 2 – Als je erbij nadenkt, was het computerspel gebaseerd op de eerste LEGO-film een best gekke bedoening. Het ging hier immers om een game gebaseerd op een film die zelf reeds de mosterd ging halen bij een hoop andere franchises. Noem het een ultiem geval van intertekstualiteit, maar dan zonder dat er daadwerkelijk veel tekst bij kwam kijken. Het eindresultaat was in ieder geval de moeite waard, zoals we dat eigenlijk van de meeste LEGO-titels kunnen zeggen. Meer dan reden genoeg dus om uit te kijken naar het vervolg, dat in 2019 in de winkelrekken zal belanden.

The LEGO Movie 2 – Met The LEGO Movie deden Phil Lord en Christopher Miller enkele jaren geleden wat we eigenlijk onmogelijk geacht hadden: een daadwerkelijk goede film maken gebaseerd op de bekende Deense bouwsteentjes. Prima spin-offs volgden in de vorm van het ronduit hilarische LEGO Batman en het best te pruimen LEGO Ninjago, al bleef het origineel achteraf gezien toch de meeste kijkwaarde bieden. Tijd dus voor een officieel vervolg, waarin we opnieuw voorgesteld zullen worden aan de even charmante als hyperactieve avonturen van Emmet (Chris Pratt), Wyldstyle (Elizabeth Banks) en hun olijke bende; een schier eindeloze opeenvolging van doldwaze gebeurtenissen die steevast op de lachspieren werken.

De wereld uit het eerste deel is door een invasie van Duplo blokken veranderd in een post-apocalyptische woestenij, die alvast belooft een unieke achtergrond te vormen voor de altijd creatief uit de hoek komende franchise. De game zal naar goede gewoonte niet te ver afwijken van het door de film in elkaar gemetselde pad. Dat betekent dat je de personages die op het witte doek indruk maakten nu onder je duimen zal krijgen, om daarmee een volledig uit LEGO opgetrokken wereld te verkennen. Het principe van de LEGO-games blijft er één van inherente tegenstellingen: aan de ene kant ram je alles aan diggelen wat je op je pad treft, aan de andere kant mag je zo nu en dan vrolijk beginnen te knutselen – mét vrienden naast je op de bank, als het even kan.

Voorlopige verwachting: In alle eerlijkheid: als je in het verleden reeds één LEGO-game in je console schoof, weet je precies wat je van deze nieuwste telg kan verwachten. Je krijgt de laatste nieuwe versie van het hierboven omschreven concept voorgeschoteld, maar dan binnen de grenzen van de tweede LEGO-film, die zo’n twee weken voor de releasedatum van de game de bioscoopzalen zal binnen walsen. Echt veel vernieuwing krijgen we waarschijnlijk niet, maar geen fan die daarom zal malen. En zeg nu zelf: als een concept zo solide is als dat van de LEGO-games, is er geen haar op je hoofd dat eraan denkt om iets aan het winnende team te veranderen. Wij kunnen alvast niet wachten om weer met Emmet en co in een nieuw avontuur te duiken.