Wie de Soulsborne games van From Software heeft gespeeld, weet dat je niet zomaar kunt gaan stilstaan om op je gemak door de menu’s heen te bladeren. Wil je pauzeren in deze games, wees dan zeker dat je niet in de buurt van vijanden bent. Maar zelfs dan heb je nog kans dat een invader jouw wereld betreedt die je afmaakt, terwijl je met andere dingen bezig bent.

In Sekiro: Shadows Die Twice is dit verleden tijd, want je kunt de game pauzeren zonder enig gevaar. De wereld van Sekiro staat stil wanneer jij op de Opties knop drukt, iets wat ongebruikelijk is in de Soulsborne games. De game is gemaakt puur voor de singleplayer, dus er is ook geen dreiging van andere spelers.

Of je ook daadwerkelijk items kunt gebruiken terwijl de wereld om je heen dan bevroren is, is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval interessant om te zien dat From Software met haar bekende formule experimenteert en nieuwe features implementeert.

Benieuwd wat wij verwachten van Sekiro: Shadows Die Twice? Lees dan zeker even onze vooruitblik, die je hier kunt vinden.