Het is al bekend dat de laatste DLC voor FInal Fantasy XV, genaamd ‘Epiosde Ardyn’, volgende maand zal verschijnen. Er is echter nog niet heel veel informatie gegeven over deze extra content. Square Enix vond het dan ook tijd om daar verandering in te brengen.

Epidose Ardyn speelt zich 35 jaar voor de gebeurtenissen in Final Fantasy XV af. Na 2000 jaar te zijn opgesloten wordt Ardyn Lucis Caelum vrijgelaten door Verstael Besithia, een onderzoeker van de Empire of Niflheim. Ardyn komt erachter waarom hij zo lang heeft vastgezeten en besluit wraak te nemen op het gehele koninkrijk van Lucis.

Hoewel de laatste DLC voor Final Fantasy XV zich veel eerder afspeelt dan de originele game, zal je toch veel oude bekenden tegenkomen. Er zijn tevens nieuwe personages te vinden zoals Somnus Lucis Caelum, de jongere broer van Ardyn.

Er zijn nieuwe vechtsystemen toegevoegd om het spel wat frisser aan te laten voelen. De hoofdrolspeler beschikt over de kracht van ‘deamons’ en hiermee kan hij onder andere de ‘Shadow Move’ uitvoeren. Hiermee kan hij razendsnel van punt A naar punt B komen. Als je een vijand vijf keer achter elkaar raakt, dan kan je met ‘Daemonification’ je tegenstander met één slag verslaan.

Er zijn ook wat screenshots verschenen van Episode Ardyn en deze kun je hieronder bekijken.