Driveclub verscheen eind 2014 exclusief voor de PlayStation 4, maar de launch van deze racegame werd helaas overschaduwd door de vele problemen waar het spel mee kampte. Uiteindelijk werden de grootste problemen opgelost en is Driveclub na veel updates en nieuwe content uiteindelijk nog uitgegroeid tot een prima racegame. Toch haalt Sony binnenkort gedeeltelijk de stekker uit het spel.

Sony heeft namelijk aangekondigd dat Driveclub op 31 augustus 2019 uit de PlayStation Store wordt verwijderd. Het spel zal dan dus niet meer digitaal te koop zijn. Hetzelfde geldt ook voor Driveclub VR, Driveclub Bikes en alle downloadbare content en Season Passes voor deze games. Ook die zijn vanaf die dag niet meer in de PlayStation Store te vinden.

Daar zal het echter niet bij blijven. Sony heeft ook laten weten dat de servers van Driveclub, Driveclub VR en Driveclub Bikes op 31 maart 2020 offline gaan. Alle online functionaliteiten van die games zullen vanaf dat moment niet meer beschikbaar zijn. Dit houdt in dat de multiplayer dan niet meer speelbaar is, spelers geen eigen events meer kunnen maken en de leaderboards ook niet meer beschikbaar zijn.

DLC voor Driveclub blijft na 31 maart 2020 gewoon nog wel bruikbaar in offline modi. Mocht je de digitale versie van de game en/of downloadbare content nog aan willen schaffen, zorg er dan voor dat je dit dus voor eind augustus doet, aangezien het daarna niet meer mogelijk is.