Blacksad: Under the Skin is al even in ontwikkeling en de release stond voor 2019 gepland. Dat is nog steeds de bedoeling en met het bekendmaken van de releasedatum hebben we nu zekerheid gekregen, de game komt uit op 26 september later dit jaar.

Om wat meer van de game te laten zien, is er een story trailer uitgebracht en die kun je hieronder bekijken. Tevens hieronder een omschrijving van de game en uitgever Mindscape heeft een Collector’s Edition aangekondigd, die bevat naast de game een figurine van Blacksad en een artbook.

Meer weten over Blacksad: Under the Skin? Check dan hier onze preview.

Blacksad: Under the Skin neemt de speler mee naar het New York City uit de jaren 50′, wanneer Joe Dunn, de eigenaar van een boksclub, dood wordt aangetroffen. Zijn dochter, Sonia Dunn, neemt de gym van haar vader over en worstelt met de financiële ellende die is ontstaan. In de tussentijd verdwijnt ‘rising star’ Bobby Yale op mysterieuze wijze, nét op het moment dat hij zich klaarmaakt voor het belangrijkste gevecht in zijn bokscarriëre.

De speler kruipt in de huid privédetective John Blacksad, die door Sonia wordt ingehuurd om deze lugubere zaken grondig te onderzoeken. De manier waarop het verhaal verloopt is afhankelijk van de beslissingen die de speler maakt. Deze hebben invloed op de relatie tussen John Blacksad en de andere personages die deel uitmaken van dit avontuur, én tevens op de uitkomst van het onderzoek.
Blacksad: Under the Skin wordt gekenmerkt door unieke, dierlijke personages met menselijke eigenschappen en een setting die in ieder opzicht de karakteristieke 50’s ademt. De stijlvolle game
vertelt een angstaanjagend, donker verhaal dat in lijn ligt met gelijknamige comicbookserie.