In aanloop naar de aanstaande release van MotoGP 19 heeft Milestone weer een nieuwe trailer van de game vrijgegeven. In deze video wordt de multiplayer kort behandeld en legt de studio meer uit over de nieuwe features die het online gedeelte van het aankomende deel heeft.

Eén van de belangrijkste toevoegingen aan de multiplayer van MotoGP 19 zijn dedicated servers. De dedicated servers moeten vokgens Milestone voor een veel soepelere online ervaring gaan zorgen. Verder kunnen spelers een lobby browser gebruiken om de juiste sessie te zoeken en is het mogelijk om een privélobby te starten, waarin je zelf je eigen races en regels kunt opstellen.

De nieuwe Race Director modus is een andere grote toevoeging. Hiermee kun je zelf races regisseren door onder andere sessies op te zetten, de weersomstandigheden aan te passen en penalty’s uit te delen. Verder krijg je ook letterlijk de regie in handen, want met de Race Director modus kun je ook de camerastandpunten en overlays bepalen. Dit lijkt vooral een mooie toevoeging te worden voor esports en streaming.

MotoGP 19 komt op 6 juni uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Later die maand verschijnt de game ook voor de Nintendo Switch.