Doctor Who mag dan een geliefde en langlopende tv-reeks zijn, maar de combinatie tussen de befaamde tijdreiziger en videogames bleek eerder al niet zo geslaagd. Denk zo maar aan het in 2011 verschenen Doctor Who: The Eternity Clock, dat met een Metascore van 39 niet bepaald een goed spel genoemd kan worden. Doctor Who: The Edge of Time, een nieuw aangekondigde PlayStation VR-titel, probeert deze combinatie nu toch te doen slagen.

Je neemt de rol van de Doctor op, meer bepaald de Doctor die in het meest recente seizoen van de serie door Jodie Whittaker werd neergezet. De game geeft je verschillende puzzels om op te lossen, vijandige aliens om te verslaan en verschillende buitenaardse werelden om te ontdekken. Hierbij heb je uiteraard toegang tot je Sonic Screwdriver en kan je de TARDIS gebruiken om vlot ter plaatse te geraken. De Doctor komt in aanraking met een gevaarlijk virus dat de realiteit zoals we ze kennen bedreigt. Het is jouw taak om verschillende tijdskristallen te verzamelen over verschillende werelden heen, om zo de dag te redden.

Doctor Who: The Edge of Time is verkrijgbaar vanaf september 2019. In afwachting kan je hieronder al de aankondigingstrailer bekijken: