Fiona Cherbak, voorheen acquisition lead bij Sony Interactive Entertainment (SIE) Worldwide Studios, heeft een bijzondere overstap gemaakt. Zij was ooit verantwoordelijk voor het uitzoeken van de ontwikkelaars die zouden gaan werken aan God of War, maar nu werkt ze als recruiter voor de concurrent, Microsoft Xbox Game Studios.

Ze zoekt nu talent uit dat gaat werken bij de Los Angeles studio The Initiative. Dit is een studio die wordt geleid door Darrel Gallagher, de voormalig head of development bij Activision en Square Enix. Fiona Cherbak heeft jarenlang voor PlayStation gewerkt en deed recruitment werk voor onder andere PlayStation’s San Mateo Studio, San Diego Studio en Bend Studio.

PlayStation zit dus als het ware in haar bloed, maar waarschijnlijk heeft Microsoft een zeer goed aanbod gedaan dat ze niet kon weigeren. Met de volgende generatie consoles aan de horizon is het recruiten van talent en maken van eigen content belangrijker dan ooit. Dit ook om de concurrentie met Google Stadia aan te gaan, een strijd die je alleen zal gaan winnen met exclusieve titels.