Je hebt mijlpalen en je hebt het verschepen van 100 miljoen consoles, dat laatste is iets waar Sony Interactive Entertainment zich gelukkig mee mag prijzen. Het Japanse elektronicabedrijf is erin geslaagd om dit wonderbaarlijke nummer te behalen in het eerste kwartaal van het financiële jaar van 2019. Dit is een periode die loopt van 1 april tot en met 30 juni 2019.

In principe had Sony er op gehoopt dat dit aantal eerder behaald zou worden. In het vierde kwartaal van 2018 rapporteerde het bedrijf 96.8 miljoen verscheepte consoles. Hier zijn nu precies 3.2 miljoen bij gekomen, wat het aantal op een ronde 100 miljoen brengt. Sony heeft hierom het aantal verwachte verscheepte units ook aangepast naar 111.8 miljoen in maart 2020. Hiermee verwacht Sony dit jaar 15 miljoen exemplaren te verschepen, ten opzichte van het eerdere voorspelde 16 miljoen. De reden voor de trage verkoop is vermoedelijk het feit dat iedereen die een PlayStation 4 wil, er inmiddels wel één of meerdere heeft.

Logischerwijs zal het komende najaar er weer voor zorgen dat de meeste consoles worden verkocht, maar het voorjaar van 2020 belooft ook een goede periode te worden. Dan komen er namelijk heel veel games uit, waaronder het langverwachte The Last of Us: Part II. Dit is wat je noemt een system-seller, oftewel een game waarvoor je bereid bent een PS4 te kopen.