Ah, Konami. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig? Die gedachte werd door veel gamers (en vaak in minder rooskleurige termen) uitgesproken toen de uitgever enkele jaren geleden prompt besloot om Silent Hills te cancelen. Die game had de aan lager wal geraakte survivalhorrorfranchise nieuw leven moeten inblazen, met niemand minder dan Hideo Kojima en Guillermo Del Toro aan het creatieve roer. Het klonk te mooi om waar te zijn… en dat was het uiteindelijk ook.

Door het annuleren van Silent Hills is het inmiddels alweer zeven jaar geleden dat onze favoriete console nog een uitstap naar het immer mistige griezelstadje mocht verwelkomen. Op het verschijnen van een bizarre, op Silent Hill gebaseerde gokmachine na, bleef het muisstil rond de franchise. Tot nu. Konami heeft namelijk onlangs een trademark voor Silent Hill laten optekenen in Canada, wat zou kunnen betekenen dat de reeks klaargestoomd wordt voor een wederoptreden.

Vooraleer je uit enthousiasme alvast een nieuwe set mistlampen gaat aankopen, willen we dit nieuws wel even nuanceren. Het huidige Canadese trademark voor Silent Hill loopt namelijk ten einde in december, wat erop zou kunnen wijzen dat Konami gewoon zijn rechten op de franchise niet wil verliezen. Hoop doet echter leven, en persoonlijk ben ik er nog niet klaar voor om als een volleerde pessimist te geloven dat Silent Hill echt permanent dood en begraven is. Fingers crossed.