September 2018 was een erg donkere maand in de geschiedenis van videogames: geliefd studio Telltale Games kwam toen immers met het wel erg droevige nieuws dat de studio de deuren zou sluiten. Verschillende games die nog in ontwikkeling stonden, werden plots achtergelaten, waardoor iedereen met wel erg lege handen achterbleef. Een jaar later is intussen al veel gebeurd en duikt er opnieuw zelfs een sprankje hoop op.

Het laatste seizoen van The Walking Dead werd indertijd gered door Skybound Games, tot grote vreugde van de fans. Een andere geliefde titel die een wat tragischer lot moest ondergaan, was The Wolf Among Us. Het tweede seizoen was immers bevestigd in ontwikkeling te zijn, maar na de sluiting van Telltale Games, werd het project geannuleerd. Tot nu… Volgens Polygon wordt immers gewerkt aan een heropleving van Telltale Games, met nieuwe gezichten aan de leiding.

LCG Entertainment zou namelijk de verlaten plannen van Telltale Games terug oppakken en bezit momenteel de rechten op zowel The Wolf Among Us als Batman.

“We’re still evaluating, but we definitely want to continue some of the stories”

Aldus sprak Jamie Ottilie, één van de twee bazen van LCG Entertainment. Na de miserie die zich vorig jaar afspeelde, is het zeker positief te horen dat niet alles helemaal verloren lijkt te zijn. Laat ons hopen op een nieuwe kans die positief afloopt!