Het is intussen al zes jaar geleden dat gamers de eer en het genoegen hadden om BioShock: Infinite te mogen ervaren. Het derde stuk van de BioShock-trilogie verstomde vriend en vijand en ging de geschiedenisboeken in als één van de beste games ooit gemaakt. Ken Levine kondigde indertijd aan dat Infinite het einde zou betekenen van BioShock voor hem, maar intussen doken al geruchten op die zouden wijzen op het bestaan van een vierde game in de reeks. Die geruchten worden nu nog wat meer aangewakkerd.

In een verslag over het tweede kwartaal van hun financieel jaar, sprak Take-Two Interactive CEO Strauss Zelnick allereerst de volgende woorden uit:

“[The company has] the strongest development pipeline in history. [Fans can expect] sequels from our biggest franchises as well as exciting new IP.”

Diezelfde week verscheen bovendien een vacature online die iemand zoekt om aan een project te werken bij een studio in Novato (California), waar toevallig de geheime 2K studio gelegen zou zijn die voor de eerdere geruchten zorgde. De vacature omschrijft hun game overigens als volgt:

“[…] we want to build a post-narrative set of systems, quests, and player progression that gives our fanatic fangirls and fanboys more content to experience on an ongoing, live-service basis.

Als dit wel degelijk om een BioShock-titel zou gaan, zou dit misschien kunnen betekenen dat een nieuwe BioShock game een live-service gericht systeem zou kunnen gebruiken.

Tenslotte werd onlangs ook een lijst online gezet met namen van medewerkers die momenteel bij die studio aan het werk zouden zijn aan een mysterieus project, wat enkel maar meer olie op het vuur gooit uiteraard.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, zijn we momenteel nog van niets zeker, gezien 2K zelf nog geen verdere uitleg heeft gegeven. Laat ons hopen dat hier in de nabije toekomst verandering in wordt gebracht!