DICE gaf onlangs aan dat ze de ondersteuning voor Battlefield V en Star Wars Battlefront II gaan stopzetten. Met het oog op nieuwe games is het tijd om de aandacht te verplaatsen en daarmee komt er een einde aan een lange tijd nieuwe content, updates en meer voor de genoemde titels.

Met name een groepje Star Wars Battlefront II spelers zit dat niet lekker, daarom hebben ze een petitie online gegooid om DICE te motiveren door te blijven gaan. Het gaat hier om betaalde content waar de community om vraagt, dus het zou voor DICE geen loze investering zijn.

Inmiddels heeft de petitie meer dan 50.000 handtekeningen, maar alsnog zal DICE er niets mee gaan doen. Dit omdat ze ruim tweeënhalf jaar geleden ook een petitie te zien kregen waarbij ruim 200.000 man vroeg of de Star Wars licentie bij hen weggehaald kon worden. Dit naar aanleiding van de beroerde launch van de game.

Op deze manier stelt producer Ben Walke de nieuwe petitie een beetje in perspectief en daarbij merkt hij op dat hij en het team geen zeggenschap hebben over een uitbreiding van de ondersteuning. Iedereen die hoopte op een heroverweging van de beslissing om de ondersteuning te stoppen komt dus van een koude kermis thuis.

Het is gedaan met Star Wars Battlefront II en de kans op nieuwe content is zo goed als minimaal.