De E3 van 2009 nadert en dat betekent dus een shitload aan nieuws, trailers, screenshots en wie weet wat nog meer. Natuurlijk staat PS3-Sense gedurende dit event ook helemaal in het teken van de E3 en we proberen jullie een zo goed mogelijke coverage te geven van dit event. Helaas zijn we zelf niet aanwezig op de beursvloer, maar dit mag natuurlijk de pret niet drukken. Gelukkig laat de techniek het inmiddels zover toe dat we livestreams voorgeschoteld krijgen van de persconferenties en we jullie zo goed mogelijk op de hoogte kunnen houden, ook al zitten we er niet bij. Natuurlijk is het weer een groot raadsel wat Sony dit jaar gaat doen op de E3, maar de geruchten liegen er niet om, het wordt huge. PS3 Slim, een nieuwe PSP, een prijsdaling voor de PS3, een nieuwe franchise, een nieuwe DualShock etc. etc. het houdt niet op met de geruchten maar deze week worden we dan eindelijk uit ons lijden verlost over wat wel waar is en wat niet. En om dat te weten te komen stem je je favoriete browser natuurlijk af op PS3-Sense.nl

De presentaties

Hetgeen wat enorm belangrijk is op de E3 zijn de presentaties, zowel Sony als Microsoft en Nintendo houden er eentje. In deze presentaties kom je de toekomstvisie van het desbetreffende bedrijf te weten en dus ook wat ze allemaal van plan zijn. De tijden van deze presentaties zijn als volgt:

Maandag, 1 juni

19:30 (10:30AM) – Microsoft’s persconferentie
23:00 (2:00AM) – EA’s persconferentie
02:00 (5:00PM) – Ubisoft’s persconferentie

Dinsdag, 2 juni
18:00 (9:00AM) – Nintendo’s persconferentie
20:00 (11:00AM) – Sony’s persconferentie
03:00 – 05:30 (6.00PM:7.30PM) – Miyamoto’s presentatie

Woensdag, 3 juni
00:00 (3:00PM) – Konami’s persconferentie

Live stream

Het kan zijn dat je, net als ons, het heetste nieuws van de naald wilt. Daarvoor kun je de presentaties ook live volgen, er zijn namelijk een verschillend aantal sites die een livestream aanbieden waardoor je mee kunt kijken wat er gaande is op de E3. We hebben de beste sites voor je even op een rijtje gezet waar je een livestream kunt vinden.

GameTrailers.com (Aanbevolen).
GameSpot.com
IGN.com
G4TV.com

Coverage op PS3-Sense.nl
Op PS3-Sense zullen we enkel de Sony presentatie gaan coveren en andere presentaties met PS3-nieuwtjes, we doen dus ook gewoon de belangrijke PSP-nieuwtjes aangezien dit als een soort verplichting aanvoelt gezien de nauwe samenwerking van beide apparaten. Die van Nintendo en Microsoft doen we dus niet, mocht je hierin geintereseerd zijn kun je natuurlijk altijd deze presentaties live volgen. Wil je al onze E3-berichten netjes op een rijtje? Dat kan via deze link.