Het mag geen verrassing zijn dat EA dit najaar een nieuw deel in de FIFA en Madden franchise uitbrengt. Deze games werden allebei kort getoond tijdens de EA Play Live showcase en dat middels een gemixte trailer. De focus lag niet zozeer op inhoudelijke details van deze games, maar op ‘Next Level’, wat slaat op de technologie waarmee de sportgames naar een hoger niveau getild worden.

Via de officiële website hebben we de onderstaande verzameling van omschrijvingen gevonden, die het ‘Next Level’ gevoel en de bijbehorende ervaring moeten duiden. In de kleine lettertjes staat ook te lezen dat als je FIFA 21 of Madden NFL 21 koopt op de PlayStation 4 – vóór de release van FIFA 22 en Madden NFL 22 – je de game in kwestie gratis kunt upgraden naar een next-gen versie.

  • Haptische bediening: Voel de impact van schoten, passes, catches, trappen, tackles en contacten met meeslepende haptische bediening. Een nieuwe DualSense controller op PlayStation 5 met rijke en responsieve haptische feedback verdiept de game-ervaring en laat je het ritme van de game in je handen voelen.
  • Razendsnelle laadtijden: Door de snellere laadtijden kan de wedstrijd sneller dan ooit beginnen. Raak nooit je focus kwijt: stadionomgevingen worden sneller dan ooit geladen, zodat je binnen enkele seconden aan de wedstrijd kunt beginnen.
  • Deferred lighting & rendering: Authentieke nieuwe omgevingen die mogelijk worden gemaakt door het nieuwe deferred lighting system zorgen voor een ultra-realistische game-ervaring, waardoor de waarheidsgetrouwheid van elk onderdeel van het stadion wordt verbeterd.
  • Nieuw ontworpen spelerslichamen: Next-gen-technologie zorgt voor meer detail in de lichaamsbouw van spelers, waarbij dynamische belichting details op gezichten, haar en tenues accentueert, wat de atleten een hoger niveau van realisme geeft.
  • Ruimtelijk geluid: Of je nu de tunnel van Atlanta uit loopt of op de tribune van Green Bay springt, dankzij de nieuwe, ruimtelijke audiotechnologie van Madden word je omgeven door het gebrul van het stadion voor een meeslepende ervaring. Kippenvel gegarandeerd.
  • Bewegingen van spelers gebaseerd op statistieken: De animatie-engine van Madden wordt gevoed met data over atleten uit de echte wereld voor vloeiende, atletische bewegingen van spelers bij het versnellen, het rennen van routes en het veranderen van richting. Door de verbeterde animatietechnologie in FIFA ervaar je uiterst responsieve en realistische bewegingen van spelers.
  • Natuurlijkere beweging zonder bal: Player Humanization maakt het meest authentieke spelersgedrag mogelijk dat je ooit hebt gezien in een sportgame, van het verschuiven van scheenbeschermers in de 89e minuut tot het roepen om passes in de eindzone, waardoor je de details en alle emotie van de sport op het hoogste niveau kunt zien en voelen.
  • Gedetailleerde weersomstandigheden: Moeder natuur is in Madden aanwezig als nooit tevoren. Op een ongelooflijk detailniveau zie je plassen liggen op een met water doordrenkt veld, en sneeuw in ijskoude winterse omstandigheden. En deze weersomstandigheden worden ook gereflecteerd op de uitrusting van de spelers.
  • Meeslepende gameplay: Dankzij de nieuwe contextuele reacties van spelers, de bank en fans voel je de explosieve passie van een winnende treffer in de laatste minuut of een beslissende touchdown. En de introscènes voor de wedstrijd zorgen voor een ongeëvenaarde wedstrijdervaring die je op laat gaan in de beelden en geluiden van professioneel voetbal en American football.