Eerder dit jaar waren er al een hoop speculaties over Final Fantasy VII en een mogelijke PS3 versie van deze game. Er waren namelijk veel aanwijzingen dat Square Enix bezig was met een remake van deze geliefde RPG titel. Zo kwam er eerder dit jaar een PS3 in Japan uit met het Final Fantasy VII logo erop. De game was echter nog niet aangekondigd door Square Enix, het bleef dus enkel speculatie.

Onlangs is daar gelukkig verandering ingekomen. Hoewel de game nog steeds niet officieel is aangekondigd is er al wel een rating van de ESRB (entertainment software rating board) voor een PS3 en een PSP versie. De game heeft een T gekregen wat betekent dat iedereen van dertien jaar en ouder de game mag spelen. In Nederland zal dit hoogstwaarschijnlijk twaalf plus worden. Een release datum is nog niet bekend, maar aangezien binnenkort de film Final Fantasy VII: Advent Children op blu-ray verschijnt is het logisch dat de game ook binnenkort ergens zal verschijnen. Wanneer er meer bekend wordt lees je het uiteraard op Sense!

Update: Het gaat helaas niet om een remake van de game maar om de PS1 versie van de game. Deze zal hoogstwaarschijnlijk in de Amerikaanse PS Store uitkomen. Over een Europese release is nog niks bekend.