EA Sports liet in juli weten dat ze NHL 21 met een maand moesten uitstellen, maar bij dat nieuws gaven ze geen nieuwe releasedatum vrij. Nu enkele weken later is daar de follow-up, want via persbericht laat de uitgever weten dat de nieuwste ijshockeygame van de uitgever op 16 oktober zal verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Voor dit jaar heeft men Stanley Cup-winnaar Alex Ovechkin gestrikt om de box-art van de game te versieren als cover-atleet. Verder stelt EA dat dit nieuwe deel de Be A Pro-ervaring doet vernieuwen en dat de gameplay verder is uitgebreid met creatieve mogelijkheden. Verder zijn er nieuwe Hockey Ultimate Team RUSH en World of CHEL-toevoegingen.

Hieronder wat algemene details over de verbeteringen die NHL 21 belooft te brengen.

  • Be A Pro – NHL 21 geeft de franchise een fris gevoel met een vernieuwde Be A Pro-modus. De gloednieuwe Be A Pro-ervaring verbetert het verhaal en de quality of life van het spel, zodat spelers de kans krijgen om het leven van een NHL-ster te leiden, zowel op als buiten het ijs. Maak indruk op de front office, ga vroeg naar de draft-dag, probeer een talent te worden terwijl spelers een plek veroveren op de eerste lijn, speel voor de Stanley Cup en word de volgende beste speler in de competitie. Spelers kunnen zich een weg banen en uitgroeien van een agressieve bottom six forward tot een must-see superster.
  • Hockey Ultimate Team – De versie van dit jaar tilt ook HUT (de spelmodus waarin spelers hun fantasie-opstelling met NHL-spelers, alumni en iconen kunnen creëren om er online mee te kunnen spelen) naar een hoger niveau met HUT RUSH. HUT RUSH is een gestroomlijnde versie van HUT waarin spelers zich snel in HUT-wedstrijden kunnen storten, achievements kunnen verzamelen en beloningen kunnen vrijspelen door met stijl te scoren. Met een scoresysteem dat techniek en creativiteit beloont, zorgt HUT RUSH voor talloze momenten die je niet wilt missen.
  • World of CHEL – In World of CHEL kunnen spelers in de nieuwe Ranked Seasons meedoen aan alle vier de modes – ONES, THREES, Drop-In of Clubs – om beloningen te verdienen en in de nieuwe EASHL Club Finals te spelen. Het succes van spelers en teams wordt beloond met unieke uitrustingen, items en vanity sets waarmee je kunt laten zien wie er de baas is.
  • Franchise – De Franchise Mode voegt een spannende ervaring toe aan een van de grote evenementen van elk seizoen: de Trade Deadline. Spelers voelen de druk van de naderende deadline met real-time updates die leiden tot belangrijke beslissingen over de spelers die moeten worden binnengehaald. Net als de echte transactiedeadline fluctueert de marktwaarde van spelers in de loop van de dag, en verschijnen er in hoog tempo live-transactiemeldingen via de transactiedeadline-lichtkrant.