Vanavond was de grote PlayStation 5 showcase en daar is eindelijk de releasedatum en prijs van de next-gen console aangekondigd. De PlayStation 5 Digital Edition en PlayStation 5 normaal met disc-drive lanceren allebei op 12 november in de Verenigde Staten, Japan, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.

Vervolgens is er een tweede release op 19 november voor de rest van de wereld en dus ook de Benelux. Een flink aantal landen krijgt de PlayStation 5 dus een week eerder, iets waar al eerder geruchten over in het rond gingen.

Qua prijs is de kogel ook door de kerk. De PlayStation 5 Digital Edition kost €399,99 en de PlayStation 5 met disc-drive kost €499,99. Hierin is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe vaak je de disc-drive verwacht te gebruiken en hoe je wil dat jouw toekomst qua gaming eruit gaat zien. Zo is de kans aanzienlijk groter dat er deals zijn met fysieke games die je mogelijk niet voor dezelfde prijs in de PlayStation Store gaat vinden, zij het op langere termijn.

De PlayStation 5 met disc-drive, al dan wel €100,- duurder, geeft je de meest complete ervaring. Als consument is het belangrijk om hier goed over na te denken. Deze extra kosten kunnen je namelijk in de toekomst nog mogelijke besparingen opleveren met het kopen van fysieke games.

blank