De E3 is nog niet eens begonnen of één van de grotere aankondigingen van Sony is inmiddels bekend , namelijk de PSP Go. Het apparaat werd bekend gemaakt in een uitgelekte versie van Sony’s online magazine; Qore, wat alleen in de Amerikaanse PlayStation Store te verkrijgen is. De Juni editie van dit online magazine was naar het schijnt ‘per ongeluk’ online gezet in de PlayStation Store en was te downloaden voor iedereen met een abonnement op Qore. De download link bleef meer dan een halve dag geldig en iedereen kon de Juni editie met HD-beelden van de PSP Go op zijn dooie gemakje downloaden en bekijken. En dat is raar, voordat er namelijk iets in de PlayStation Store verschijnt moet dit langs ontzettend veel wegen goedgekeurd worden en het is nog nooit eerder gebeurd dat Qore ‘per ongeluk’ eerder online gezet was. En nu net wanneer heel toevallig het nieuwe uitschuifbare monster van Loch Ness, zoals hij genoemd wordt op Twitter, getoond wordt staat het per ongeluk online.

Sony heeft dan ook nog helemaal niks van zich laten weten over het per ongeluk online zetten van de nieuwe Qore en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Onze visie? Waarschijnlijk één grote publiciteitsstunt. Het is namelijk op zijn minst raar te noemen dat men zomaar Qore per ongeluk online zet en dit vervolgens ook een halve dag lang onveranderd laat, zelfs vanaf het moment dat de foto’s op het internet verschenen van de PSP Go was de aflevering 3 uur erna nog te downloaden. En je zou toch denken dat wanneer er zoiets gebeurd de verantwoordelijke voor de PlayStation Store meteen gebeld wordt en het per direct offline gehaald wordt? De aandacht is nu in ieder geval volledig op Sony gevestigd zo vlak voor de persconferentie van Microsoft, die morgen plaatsvindt. Er gaan namelijk al een tijdje de geruchten dat Microsoft een handheld gaat aankondigen met als begin van de naam de ‘Y’. Welke nu in de schaduw zal staan van de PSP Go dankzij de leak van gisteren.

Tevens vragen we ons af of Sony nu dinsdag met een mooie neppe Amerikaanse smile de PSP Go gaat onthullen alsof niemand hem nog gezien heeft. We zullen het snel genoeg weten, hun persconferentie vindt namelijk dinsdag plaats om 20:00 Nederlandse tijd. Ook zijn we benieuwd wat jullie van dit voorval vinden, laat het even weten in een reactie hieronder.