De muziekgames zijn vanaf de introductie van Singstar ontzettend populair geworden. De games zoals Singstar, Guitar Hero en Rock Band deden het enorm goed, maar de laatste tijd wordt het steeds minder. Dat is ook af te leiden dat de franchise Guitar Hero is gestopt. Dit betekend niet het einde van muziekgames, want Ubisoft heeft vandaag een nieuwe game aangekondigd.

De nieuwe game gaat Rocksmith heten en ook met deze game kan je lekker gitaar spelen. Ditmaal niet met de gitaars van Guitar Hero, maar het is de bedoeling dat je zelf je eigen gitaar aansluit op je gameconsole. Er zal een bundel van Rocksmith in de winkel komen van ongeveer $ 200,- en deze bevat dan ook een echt gitaar.

Er zijn bij de aankondiging ook gelijk een paar artiesten bekend gemaakt waarmee jij dus naar hartenlust kan jammen en dat zijn niet de minste. Wat te denken van The Rolling Stones, David Bowie, Nirvana en The Animals. Er zullen nummers van hun bespeelbaar zijn die nooit zijn uitgekomen voor Guitar Hero en Rock Band.

Rocksmith komt in de winkels te liggen vanaf september van dit jaar.