Het was te verwachten met de aankondiging van CryEngine 3 een tijd geleden, maar het is dan nu officieel. Crysis 2 is aangekondigd voor de PC, Xbox 360 en de console die voor ons het belangrijkst is: de PlayStation 3. Het zal bovendien de eerste game zijn die op deze engine gaat lopen, en de uitgever van de titel zal Electronic Arts worden. En als de trailer van CryEngine 3 werkelijk waar honderd procent in-game materiaal bevat zoals verteld, dan hebben de personen die graphics belangrijk vinden weer wat om op te geilen binnenkort.

“The development of Crysis 2 marks a major stepping stone for our studio,” said Cevat Yerli, CEO and President of Crytek.

“This is not only the next game in the Crysis franchise, it’s the first title we are developing for consoles and the first title being built on CryENGINE 3. We are excited to have the support of EA Partners again as we work together to make the launch of Crysis 2 a huge event.”

Hieronder vind je nog de CryEngine 3 trailer, om opnieuw verbluft te raken van de kracht die de ontwikkelaar ontwikkelt heeft. Vergeet niet op de HD knop van de video te klikken.