Het is vandaag de dag nog steeds erg moeilijk om aan een PS5-console te geraken. De wereldwijde schaarste van de console valt veel gamers zwaar en vaak moet je enorm snel zijn om er toch maar eentje te bemachtigen. Dat heeft de Japanse winkelketen “Yodobashi Camera” onlangs ook ondervonden. Het filiaal in Akihabara hield een fysieke PS5-sale volgens het “first-come-first-serve” principe. Dit bleek achteraf niet zo’n slim idee…

Volgens Kotaku zouden er 300 beschikbare consoles geweest zijn, terwijl de horde aan klanten uit een veel groter aantal bestond. Wanneer de menigte leek te beseffen dat er niet genoeg voorraad voor iedereen zou zijn, barstte de spreekwoordelijke hel los. Medewerkers van de winkel werden naar achteren geduwd door de enorme menigte, die steeds meer opeengepakt werd. De politie moest uiteindelijk tussenbeide komen en de sale werd stopgezet. Je kan enkele beelden bekijken op de onderstaande video.

Taferelen zoals dit zijn uiteraard schrijnend om te zien, zeker gezien het feit dat de huidige pandemie nog steeds niet gaan liggen is. We willen allen graag gamen, maar hou het veilig!