Door alle drukte omtrent de persconferentie van Sony gisteren op de eerste dag van de E3, zijn we totaal de ‘Dinsdag Blu-ray dag’ vergeten. Maar geen nood, het is vandaag woensdag, the day after en dan hebben wij het wekelijkse vaste item alsnog voor jullie. We beginnen met een nieuwe opzet, namelijk de wekelijkse film releases op Blu-ray Disc.

Deze week komer er aardig wat films op BD in de winkels te liggen, waaronder twee gamefilms. Denk maar eens aan Final Fantasy VII: Advent Children of Doom, welke wij ook toevallig dan eruit halen en in het zonnetje zetten. Bekijk hieronder de algehele release lijst van deze week van de films die uitkomen op Blu-ray Disc en daaronder de drie aanraders.

3 juni
Doubt – Walt Disney Studios
Confessions of a shopaholic – Walt Disney Studios

4 juni

Children Of Men – Universal Pictures
Doom – Universal Pictures
Final Fantasy VII: Advent Children: Complete – Sony Pictures
Inside Man (2006) – Universal Pictures
The One – Sony Pictures
Spy Game (2001) – Universal Pictures
The Tudors: Season 2 (Alleen in België) – Sony Pictures
Universal Soldier: The Return – Sony Pictures
Twister (1996) – Universal Pictures

Doom


Cast: Rosamund Pike, Karl Urban, The Rock
Regisseur: Andrzej Bartkowiak
Speelduur: 109 minuten

Op Mars gaat er een geheim wetenschappelijk onderzoek totaal verkeerd en de ramp is niet te overzien. Een speciale eenheid genaamd Rapid Response Tactical Squad onder leiding van The Rock gaat op onderzoek uit en komt het ene gevaar na het andere tegen. Alle actie en vuurkracht uit de game zie je hier volledig in terug, nog erger dan je had kunnen denken.

Final Fantasy VII: Advent Children


Regisseur: Tetsuya Nomura & Takeshi Nozue
Speelduur: 101 minuten

Er zijn twee jaren voorbij en de ruines van Midgar zijn overgebleven van de offers die werden gebracht om vrede te brengen. Maar de wereld komt oog in oog te staan met een nieuwe bedreiging: een mysterieuze ziekte grijpt snel om zich heen. Oude vijanden roeren zich en Cloud, die het leven van een held juist achter zich liet om in eenzaamheid te leven, moet wederom in de bres springen.

Twister


Cast: Helen Hunt, Lois Smith, Bill Paxton, Cary Elwes, Alan Ruck, Todd Field, Jami Gertz, Philip Seymour Hoffman
Regisseur: Jan de Bont
Speelduur: 108 minuten

In deze spectaculaire film gaat een team op jacht naar de grootste tornado’s is Amerika met maar één doel, hun radars binnenin de tornado te krijgen om zo meer te weten te komen over deze dodelijke natuurverschijnselen. Heet meedogenloze verhaal van de Twister tegen het team wat al jaren op elkaar is ingespeeld, alle remmen los. Overleeft het team hun rechtstreekse pad richting de tornado en halen ze hun doel? Heerlijke film vol met actie en avontuur.

Een dag later dan gepland, maar volgende week zullen we er op tijd zijn met de film releases van die week uiteraard.