Waar de PlayStation Network gamers in de Verenigde Staten en Europa alweer online kunnen gamen, is het nog niet zover voor de Japanse gamers. Daar kan het PlayStation Network al wel online, maar daar mag het simpelweg nog niet.

Sony Computer Entertainment Japan (SCEJ) is er zelf wel klaar voor, maar de Japanse regering heeft nog bezwaren om het PSN weer online te laten komen. Het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Commercie vindt dat SCEJ nog geen voldoende bewijs heeft geleverd dat het PSN inderdaad sterker beveiligd is dan voor de aanval op de servers.

“As of May 13, Sony was incomplete in exercising measures that they said they will do on the May 1 press conference. There were similar cases in the past that were caused by other firms, and we are asking Sony whether their measures are good enough when compared to countermeasures taken in the past.”

Zoals je kan lezen zijn ze er bij de regering er nog niet van overtuigd dat het nu wel goed gaat bij Sony en hoelang het voor de Japanse gamer nu gaat duren is onduidelijk.