rising

Eerder brachten we al het nieuws dat Metal Gear Solid: Rising, waarin Raiden de hoofdrol vertolkt, gewoon verschijnt voor de PlayStation 3. Dit maakte Jack Tretton bekend in gesprek met Geoff Keighly. Zojuist was Konami’s Persconference en daar werd het nogmaals bevestigd voor alle duidelijkheid.

Er werd namelijk weer een trailer getoond, maar dit keer verscheen er ook aan het eind een PlayStation 3 logo. Ook de man achter de Metal Gear Solid franchise, Hideo Kojima, benadrukte dat de game gewoon voor de PlayStation 3 verschijnt. Hiermee komt er dus een eind aan alle speculaties of de game exclusief voor de Xbox 360 verschijnt.

Maar er is meer. Aanvankelijk werd gedacht dat Metal Gear Solid: Rising een Hack ’n Slash game zou worden. Dit is dus niet waar, want Hideo Kojima vermelde nog erbij dat dit gewoon een stealth game gaat worden net zoals de andere Metal Gear games. Ook zei de beste man dat de game gemaakt wordt door een nieuw en jong team van Kojima Productions en we kunnen de game ook op de PC verwachten.