UPDATE: Ook de eerste trailer van deze remake is een feit, helaas is deze wel in het Japans, maar dit mag de pret niet drukken!

We kennen allemaal de handheld console van Sony wel, de PlayStation Portable, beter bekend als de PSP. Dit kleine apparaatje waar je ook mee kan gamen is aan te sluiten op de PS3, maar Sony is van plan een stapje verder te gaan.

Het grote idee is om topgames die zijn uit gekomen voor de PSP een Remaster versie te geven. Dit betekend dat ze hier een PlayStation 3 versie van gaan maken, oftewel deze games zullen uitkomen op een Blu-Ray disc. De game zal hierbij dus beschikken over full-HD kwaliteiten, 3D functies en ook nog eens exclusieve content.

Sony heeft ook nog eens laten weten dat de savegames die op de PS3 en de PSP staan gedeeld kunnen worden, zo kan je overal en op elke mogelijke manier verder met je eigen savegame. Op het moment is er nog maar één game aangekondigd voor een Remastering en dit is Monster Hunter Portable 3rd, welke op de PS3 uit zal komen als Monster Hunter Portable HD. Er is nog geen exacte releasedatum, maar we kunnen deze game ergens in de zomer verwachten.

Ook kunnen we met trots melden dat Capcom zojuist de eerste screenshots van de Remaster versie hebben vrijgegeven en deze zijn ook te bezichtigen hieronder.