Microsoft heeft in een blogpost aandacht besteed aan de inspanningen die het bedrijf doet voor duurzaamheid in relatie tot Xbox-producten. Hierbij werd ook duidelijk dat er een nieuwe toevoeging is gedaan aan de energiebesparende ‘Energy Saver’-modus van de Xbox Series X|S.

De Xbox Series X|S kan nu namelijk ook in de Energy Saver-modus op de achtergrond automatisch updates van het systeem en games downloaden. Voorheen kon dit wel in de Stadby-modus, maar niet in Energy Saver. Als je graag downloads op de achtergrond wilde laten gebeuren, was je dus genoodzaakt de Standby-modus te gebruiken. Vergeleken met Standby verbruikt de Energy Saver-modus van de Xbox Series X|S twintig keer minder stroom. Nu kun je dus op de achtergrond downloads laten uitvoeren, terwijl je ook nog een keer meer stroom bespaart.

Last year, we made improvements to the console’s Energy Saver sleep mode. Energy Saver mode consumes about 20 times less power than Standby mode when the console is not being used or receiving updates. Now, system and game updates can be downloaded during Energy Saver mode, further saving energy.

Verder in de blogpost meldt Microsoft dat Energy Saver nu ook de standaardmodus is die ingeschakeld staat wanneer een Xbox Series X|S voor het eerst ingesteld wordt.