Het onvermijdelijke staat nu ook Nintendo te wachten. Lang heeft het bedrijf Nintendo Switch consoles als warme broodjes kunnen verkopen, maar toch zal ook Nintendo zich nu schrap moeten gaan zetten voor een tegenslag in verkopen.

Volgens Nikkei Azië zal Nintendo tijdens dit fiscale jaar ‘maar’ 20 miljoen Nintendo Switches verkopen. Dit betekent dat er ongeveer 10% minder consoles verkocht zullen worden in vergelijking met 2021. Dit heeft te maken met de chiptekorten waar eerder Microsoft en Sony al flink slachtoffer van waren. Dit was uiteraard ook te zien bij de videokaarten.

Ook speelt de logistiek een probleem, waardoor Switches niet soepel geleverd zullen kunnen worden. Hopelijk duurt het niet al te lang meer dat chiptekorten een probleem blijven vormen voor de gamesindustrie.

Iedereen hoopt – op basis van analyses en voorspellingen – dat alles weer normaal wordt in 2023, maar het blijft natuurlijk afwachten. Voor nu kunnen de gelukkigen die al een Nintendo Switch hebben aan de slag met bijvoorbeeld Nintendo Switch Sports.