Sony en Guerrilla Games zullen zich vanaf heden twee dingen moeten afvragen: Ten eerste: ‘Wat is er mis gegaan?’ en ten tweede: ‘Gaan we door met de Killzone reeks?’ Dit naar aanleiding van de tegenvallende verkoopcijfers van Killzone 3 in vergelijking met zijn voorgangers.

Killzone 2 heeft in totaal 2,660,415 stuks verkocht. Het succes van Killzone 2 gaf de aanleiding om direct met Killzone 3 te beginnen. Er was een grote groep trouwe fans opgebouwd die de multiplayer lang bleef spelen, maar daar ook erg veel klachten over had. Guerrilla Games luisterde naar deze klachten en beloofde bij haar nieuwe game met een sterker verhaal en verbeterde multiplayer te komen, maar niets was minder waar. Vele gamers waren teleurgesteld in de aanpak van de nieuwste Killzone. En de cijfers liegen er niet om.

Killzone 3 heeft in totaal 1.6 miljoen stuks verkocht, wereldwijd. Ook al lijkt dit aardig veel, voor een game als Killzone 3 valt dit toch zwaar tegen. Nu is de vraag of Guerrilla Games komt met een vervolg of dat ze wellicht een andere weg inslaan. Feit blijft dat Killzone 3 de slechts verkopende titel in de franchise is.