De details van Assassin’s Creed 2 moeten nog bekend worden. Gisteren konden we jullie nog melden dat er een online functie in de game aanwezig zal zijn. Ubisoft heeft echter geen tijd om stil te zitten aangezien er naast Assassin’s Creed 2 ook al gewerkt moet worden aan het vervolg op deze game. In een interview dat de site IncGamers had met mede Producer Vincent Pontbraind is namelijk gezegd dat er al aan Assassin’s Creed 3 wordt gewerkt.

Op de E3 werd er al bekend gemaakt dat de Assassin’s Creed serie een trilogy zou worden. Het derde deel van de serie is dus nu al in de maak. Op de vraag van IncGamers of Ubisoft al bezig was met Assassin’s Creed 3 werd namelijk met een overduidelijk “ofcourse” gereageerd. Het team heeft volgens Pontbrand echter wel problemen met de juiste tijdsperiode voor het derde deel uit te kiezen. Naast Assassin’s Creed 3 heeft Pontbrand ook gezegd dat er wordt gewerkt aan DLC en een multiplayer mode voor Assassin’s Creed 2. De multiplayer mode staat echter nog wel in de kinderschoenen en er wordt nog mee getest of het wel mogelijk en leuk is.

“The key thing is that it has to be a pivotal moment in history, it has to be something that changes something and humanity in the world.”

“It can’t be before the original Assassin’s Creed, but it could be between the original  and Assassin’s 2.”

“There are plans for DLC, but I am not allowed to talk about it, but it’s something that creates longevity.”