Dat er een Blu-ray Disc speler in de PlayStation 3 zit, weten we allemaal. Dat de games voor de PS3 op Blu-ray Disc staan, is ook bekend. Maar dat er voor Sony geen andere keuze was om te kiezen voor de Blu-ray Disc technologie, dat wisten we nog niet. Dit verteld Kaz Hirai, de Chief Executive van Sony Computer Entertainment (SCE), tegenover The Guardian in een interview.

De keuze was makkelijk: omdat games een steeds grotere omvang krijgen, moesten ze voor de capaciteit van de Blu-ray Disc kiezen om ervoor te zorgen dat een game als Metal Gear Solid 4 (MGS4) op één disc kan, in plaats van zes DVD’s. Maar natuurlijk ook vanwege de High Definition van de Blu-ray Disc, welke gewoonweg prachtig is.

“Purely from a gaming standpoint there was no other choice for us. Why? The capacity of the disc. Last year’s Metal Gear Solid 4 was pushing 50GB as it was. If it was on DVD it would have been a 6 disc set. Going multi-disc to such an extent wasn’t an option. The packaging and cost would have been prohibitive and it would have been hugely inconvenient to consumers.So from a gaming standpoint there was really no choice if you wanted a high definition gaming experience.”