Dat Nintendo werkt aan de opvolger van de Nintendo Switch is een publiek geheim en vooral afwachten. Volgens geruchten liet het Japanse bedrijf de nieuwe console op de gamescom achter de schermen al zien aan ontwikkelaars. Kort daarna zijn de geruchten verder toegenomen, maar Nintendo blijft stil hierover.

Tijdens de presentatie van de financiële cijfers werd Nintendo hier naar gevraagd, maar het bedrijf ontkent dit te hebben gedaan. De president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, heeft deze berichten ‘inaccuraat’ genoemd zonder er verder op in te gaan.

Ook werd de man gevraagd naar een recente patent registratie voor een apparaat met meerdere schermen. Hierover gaf Furukawa aan dat ze dit inderdaad hebben aangevraagd, maar dat dit niet betekent dat dit ook daadwerkelijk voor een toekomstig apparaat gebruikt zal worden.

Met andere woorden: Nintendo houdt de lippen stevig op elkaar en gezien zij claimen dat het showen van de hardware op gamescom niet is gebeurd, vragen wij ons af waar dat dan vandaan komt. Het was onder ander het betrouwbare VGC die dat destijds wist te melden. Wie het weet mag het zeggen.