Crazy Taxi liet je op een knotsgekke manier het beroep van taxichauffeur uitvoeren en in GTA diende je het bijvoorbeeld op een beschaafde manier te doen. Door de jaren heen is het beroep vaker naar een videogame of een onderdeel van omgetoverd, maar een heuse simulator is weer net even een vak apart.

Dit zal Taxi Life: A City Driving Simulator je bieden, die in februari 2024 uitkomt voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Nacon heeft aangekondigd te werken aan deze game, waarin de focus ligt op de serieuze benadering van het vak. De stad van dienst is het immer drukke Barcelona in Spanje.

De gameplay beperkt zich niet alleen tot het rondrijden in de stad, ook zul je je bezig moeten houden met management. Zo kun je je eigen onderneming ontwikkelen en op een gegeven moment nieuwe auto’s kopen, personeel aannemen en meer. Hieronder de belangrijkste kenmerken en een trailer.

  • Rijd door de levendige straten van Barcelona: vervoer je passagiers over een groot deel van Barcelona dat op een schaal van 1:1 is gereproduceerd. Verken de stad, ontdek nieuwe bezienswaardigheden en verdien ervaringspunten om nieuwe vaardigheden te ontgrendelen.
  • Leid het leven van een taxichauffeur: haal klanten op en breng ze naar hun bestemmingen. Zorg dat je je ondertussen aan de verkeersregels houdt, en stem je routes af op willekeurige gebeurtenissen (ongelukken, werkzaamheden, parades, enz.) en de weersomstandigheden. Zorg dat je aan alle verzoeken van je klanten voldoet voor een uitmuntende service die leidt tot hoge beoordelingen… en royale fooien!
  • Ontwikkel je eigen taxibedrijf: investeer je winst in nieuwe wagens, neem werknemers in dienst op basis van hun profielen en wijs ze toe aan je wagens, buurt en werktijden. Neem de juiste beslissingen om steeds meer geld te verdienen.
  • Ga de uitdaging aan: tijdens speciale missies heeft elke klant zijn eigen eisen. Soms vraagt een klant om zo snel mogelijk te rijden, zonder je om overtredingen te bekommeren, terwijl de volgende juist wil dat je je strikt aan alle regels houdt.
  • Bestuur je favoriete wagens en pas ze aan: je kunt niet alleen je eigen modellen en rijstijl kiezen, maar ook formaat, kleur, cabine, wielen, onderdelen en accessoires van je wagens. Door geld en ervaringspunten te verdienen krijg je steeds meer opties!
  • Vergeet niet je wagen te onderhouden: let op de lampjes van je dashboard en breng je wagen naar servicestations en garages om hem te laten repareren en reinigen.