Sony Interactive Entertainment richt zich tegenwoordig niet meer alleen op PlayStation. Zo worden steeds meer titels naar de pc gebracht en ook worden de pijlen op ‘mobile gaming’ gericht. Om dit verder te ontwikkelen is SIE een ‘strategische samenwerking’ aangegaan met NCSOFT, de Zuid-Koreaanse uitgever die vooral bekend is van MMORPG’s als Guild Wars.

SIE CEO Jim Ryan laat weten dat de samenwerking met NCSOFT ervoor zorgt dat PlayStation een breder publiek zal bereiken. Volgens Ryan hebben beide partijen dezelfde visie en dat kan alleen maar zorgen voor betere ervaringen voor gamers.

“Partnering with NCSOFT advances our strategy to expand beyond console and broaden PlayStation’s reach to a wider audience. Like SIE, NCSOFT shares a similar vision in creating high-quality, impactful entertainment experiences for players everywhere, and together we’re excited to collaborate to push the boundaries of gaming further.”

De samenwerking van Sony Interactive Entertainment en NCSOFT is niet heel verrassend. Vorig jaar dook er namelijk al een gerucht op dat deze partijen zouden werken aan een Horizon MMORPG. Het ziet er dus naar uit dat dit gerucht op waarheid is gebaseerd, dus een aankondiging van dit spel lijkt aanstaande te zijn.