Microsoft brengt bijna maandelijks een nieuwe update uit voor het Xbox ecosysteem en hoewel het bijna december is, hebben ze nog even de november update gelanceerd. Deze update komt met een aantal nieuwe zaken, al is er eentje voor ons in het Westen wellicht niet al te interessant.

Via Xbox Wire heeft Microsoft de details bekendgemaakt en hieronder gaan we ze even kort langs:

  • Compact modus – Er is nu een compact modus in de Xbox app beschikbaar op alle platformen waarvoor de app te downloaden valt. Via deze modus worden de functionaliteiten meer compact weergegeven, wat je de ruimte biedt om efficiënter door content heen te bladeren. Dit zou de user interface meer intuïtief maken op kleinere schermen.
  • Notificaties – Je kunt instellen dat er enkel ongelezen notificaties worden getoond in het overzicht van de Xbox app op pc.
  • Gaming Services Repair Tool – Een tool gericht op het oplossen van problemen die je zou kunnen ervaren met gaming services of content die ontbreekt als je de Xbox app op pc lanceert.
  • Japanse taal – De Japanse taal kent nu ondersteuning via fysieke en digitale toetsenborden.
  • Wish list notificaties – Als een game op je wensenlijst staat en onderdeel uitmaakt van de Xbox Free Play Days, dan kan je nu instellen dat je een notificatie krijgt.
  • Controller firmware update – Je kunt de Xbox Wireless controller nu updaten met een nieuwe firmware update. Deze update brengt oplossingen voor bugs en ook de optie om Shift mode te activeren voor keyboard mapping op de Elite Series 2 controller, alsook de Xbox Adaptive Controllers.