De NDP groep heeft een onderzoek gedaan naar de betaalde downloads van mensen in de PlayStation Store en Xbox Live Arcade. De resultaten zijn niet helemaal verrassend, maar toch toont het weer aan dat Sony veel geld mis loopt en daar weinig aan kan doen. Op Xbox Live Arcade kopen namelijk 18% van de Xbox Live Gold gebruiken weleens iets koopt op Xbox Live Arcade. Bij PlayStation Network ligt dit aantal op 10%.

Bovenstaande cijfers tonen aan dat je met de verkoop van Xbox live points een groter publiek bereikt die items op Xbox Live Arcade kan kopen. Deze kaarten met punten zijn gewoon in de winkel verkrijgbaar.  Het grote  verschil tussen Xbox Live Arcade is dat je in de PlayStation Store met echt geld betaald en in de Xbox Live Arcade met Xbox Live points. Deze punten behoren tot het systeem van Microsoft en kunnen dus overal op de markt worden gebracht.

Sony zit flink in de knel door echt geld te gebruiken. De Xbox Live points zijn overal ter wereld voor iedereen verkrijgbaar in tegenstelling tot de creditcard die gebruikt dient te worden op het PSN. In Amerika zijn prepaidkaarten verkrijgbaar met 10, 20 en 50 dollar om op je PSN account te plaatsen en uit te geven. Deze kaarten zullen echter voorlopig niet naar Europa komen.  Dit heeft met de rechten en regels te maken. Doordat de Europese Unie bestaat uit veel verschillende landen met per land andere rechten en regels is het vrijwel onmogelijk om in heel Europa PSN cards uit te brengen. In de USA ligt dit anders. Daar is maar een grote staat waardoor het makkelijk is goed met de rechten en regels om te gaan en PSN cards uit te brengen.

De statistiek van NPD tonen niet geheel onverwachts aan dat er dus meer items worden verkocht als deze bereikbaar zijn voor een groter publiek door middel van Xbox Live points die overal voor iedereen verkrijgbaar zijn. Sony loopt dus in Europa veel geld mis, maar kan hier weinig aan doen door de vele rechten en regels.

Overigens heeft NPD alleen de mensen die vaker iets kopen op XBLA of het PSN aan de 18% en 10% toegevoegd. Iemand die eenmaal iets heeft gekocht op het XBLA of het PSN wordt niet meegerekend.