In 2010 verscheen de game Disney Epic Mickey voor de Nintendo Wii, waarin je dankzij een magische kwast in een mysterieus en onheilspellend land terecht komt. Als Mickey zijnde is het je taak om hier een weg uit te vinden, wat je doet door je magische kwast volop te gebruiken.

Het betreft hier een remake en de trailer hieronder geeft een goede indruk van wat je van de game mag verwachten. Disney Epic Mickey Rebrushed staat gepland voor een release ergens dit jaar, maar een specifieke datum is nog niet bekend.

“Ga met Mickey Mouse op een kleurrijk avontuur door Geweestland, een wereld die is geïnspireerd door klassieke Disney-verhalen. Speel de klassieker uit 2010 nu met diverse upgrades in deze opgepoetste remake van het 3D-platformavontuur dat oorspronkelijk werd uitgebracht op de Wii. Naast bijgewerkte graphics en andere verbeteringen beschikt Mickey Mouse nu over een nieuwe set vaardigheden en meer. Zowel fans van het origineel als nieuwe spelers kunnen zich opmaken voor een avontuur van ‘epische’ proporties wanneer Disney Epic Mickey: Rebrushed dit jaar wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.”