De populariteit van de Persona-franchise is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Persona 5 en diens spin-offs waren heel succesvol en eerder dit jaar werden we ook nog eens verwend met het geweldige Persona 3 Reload. Die laatste is overigens een remake van Persona 3 en Atlus lijkt nu ook te werken aan remakes van andere Persona-games.

Leaker Midori (die in het verleden al Atlus-nieuws heeft gelekt) liet namelijk op X weten dat Atlus momenteel zou werken aan remakes van de eerste twee Persona-games.

Q: “persona 1 and 2 need a remake more than 4” is not a hot take at all guys. im pretty sure atlus know this too, let’s all take a deep breath
A: Yes. P1 and P2 are going to receive remakes too.

Gezien de leeftijd van die games en het feit dat ze niet te spelen zijn op moderne systemen, lijkt dit een logische zet van Atlus. Echter zijn deze games niet echt de meest populaire delen van de reeks, dus tegelijk is het ook een beetje een risico. Een game die echter wél populair is, is Persona 4 en fans zouden van deze game ook graag een remake zien. Goed nieuws, want kennelijk wordt daar ook aan gewerkt… al heeft die remake wel geen hoge prioriteit, aldus Midori in een andere tweet.

Q: Will we ever get a remake of p4?
A: Yes. But please wait for a while.

Uiteraard is dit geen officieel nieuws, dus neem dat korreltje zout er maar bij!