De opvolger van de PSP is zoals al even bekend is de PS Vita. Deze handheld zal voorzien zijn van een OLED-scherm, touchscreen en nog veel meer snufjes. Verwacht wordt dat deze krachtpatser begin 2012 zal uitkomen.

De PS Vita zal dus veel meer kunnen dan zijn voorganger. Zo zullen er een extra hoop features en een sociaal aspect aanwezig zijn, maar de filosofie achter de PSP zal ook in de PS Vita zitten. Wat ze daarmee bedoelen is dat de games de boventoon zullen hebben.

Er is wel één grote maar aan heel het verhaal. Nadat de PSP een flitsende start had genomen, moest het al veel gas terugnemen door de komst van de PlayStation 3. Gelukkig voor de PS Vita is er momenteel nog geen aanwijzing van een eventuele Playstation 4. Door dat feit verwachten ze bij Sony dezelfde flitsende start van de PSP en verder hopen ze dat de PS Vita het even goed blijft doen.

To the extent that PSP targeted the core gamer who was after a good gaming experience, the philosophy is basically the same, but I think the nature of [Vita] allows us to provide a differentiated gaming experience in a manner that the design of PSP simply did not allow. The core principle is to provide the best portable gaming experience possible. It’s as simple as that.