We konden jullie eerder al vertellen dat er deze maand een grote aankondiging zou gedaan worden in het volgende nummer van het Officiële PlayStation Magazine. De teaser die in het nummer, dat inmiddels te koop is, werd gegeven gaf een hint die erg veel leek op een aankondiging rondom het nieuwe project van Hideo Kojima. Inmiddels heeft OPM de cover van het nu al legendarische nummer onthuld en mister Hideo Kojima himself kondigt Metal Gear Solid 5 aan.

Er gingen al veel geruchten rond dat er een nieuw deel in de Metal Gear Solid serie zou komen, ondanks dat Kojima zei dat deeltje vier het laatste deel was in de serie. Hij zal in het OPM van volgende maand de eerste details geven van de game. Metal Gear Solid fans kunnen dus weer vol aan de speculatie.

Naast MGS5 zal Kojima ook meer onthullen over Metal Gear Solid: Rising. De game liet een lange tijd niks van zich horen, maar op de VGA’s van dit jaar zal Rising opnieuw onthuld worden en zal onder andere Kojima aanwezig zijn. Tevens zal Kojima ook zijn gloednieuwe project Ogre onthullen op de VGA’s. Dit project zou wel eens heel goed gelinkt kunnen zijn aan de nieuwe engine waar Hideo aan werkt, genaamd de Fox Engine. Houdt de datum 10 december dus in de gaten, want dan zijn de VGA’s!