Het is een echte hype, die mobiele games. Steeds meer mensen zie je in de bus of trein een spelletje spelen op hun telefoon of iPad. Op de uitzondering van kinderen met een DS in de hand na, zie je amper nog mensen die een ander mobiel toestel gebruiken om hun behoefte aan games te stillen. Velen zien de mobiele games als de ondergang van de homeconsoles zoals wij die kennen, vooral nu de mogelijkheid om games te streamen ook nog eens om de hoek komt kijken.

Toch ziet niet iedereen het einde-van-de-wereld scenario als toekomstvisie voor onze trouwe HD toestelletjes, standvastig naast onze TV’s geplaatst. Het tegendeel kan zelfs bewezen worden als meneer Troeddson van DICE inderdaad zijn gelijk krijgt. Zo blijkt deze man alles zonnig in te zien en is het pessimisme ver te zoeken! Waarom hij zo denkt is simpel, namelijk dat op hoe meer toestellen je games kunt spelen, des te groter zal de vraag naar games worden. Dit wil zeggen dat ook non-gamers stilaan hun introductie krijgen met games. Geen probleem dus voor Triple-A developers; hun publiek groeit zonder dat ze er extra moeite voor hoeven te doen.

“I think people engaging in any kind of gaming is good for all games, because it means that people will play more.”

Hoewel Troeddson moet toegeven dat hij inderdaad meer is gaan gamen op zijn mobiele toestel, verlangt hij zodra hij thuiskomt nog steeds naar een heel ander soort gaming. Zo krijg je geen absoluut HD op je iPhone en ook de audio laat te wensen over. Hiervoor kruipt hij toch liever achter zijn PC en hij verwacht dat dit met consoles hetzelfde gaat zijn. Het is wel bijzonder hoe mensen die normaal gezien een vergelijkbare denkwijze hebben, ineens zo anders over een bepaald onderwerp kunnen denken. Hoe dan ook hopen ook wij dat we ons nog jarenlang geen zorgen hoeven te maken over de mogelijke verdwijning van consoles uit ons normale leefpatroon!