Begin volgend jaar kunnen wij aan de slag met een exclusieve game voor de PS Vita, namelijk Soul Sacrifice. Volgens velen is dit de vervanging voor een Monster Hunter game die de PS Vita verkopen enorm zal gaan boosten. Hoewel er over de game inhoudelijk nog weinig bekend is, waren wij toch al enorm te spreken over de potentie die de game met zich meebrengt. Zo is het verhaal niet minder dan spectaculair te noemen en schijnt het combat systeem ook enorm uitdagend te zijn.

Door de meerdere personages die zichtbaar waren in zowel concept art als de eerste gameplay beelden, hadden wij het vermoeden dat je in Soul Sacrifice niet alleen zou staan. Dit is ook het geval, maar helaas niet in een coöp modus. Je zult vergezeld worden door twee AI gestuurde party members. Eén van beide is al iets minder in sluieren gehuld, want van het vrouwelijke personage is de naam al bekend gemaakt. Onder de noemer Nimue zal zij ook een belangrijke rol spelen tijdens het verloop van het verhaal.

Daarnaast is er nog iets interessants boven komen drijven met betrekking tot de vijanden en de omgevingen waarin de game zich af zal gaan spelen. De missies zul je gaan selecteren door middel van het vervloekte boek Librom, welke je al in het begin van de game tegen zult komen. Nadat je in de cel belandt hoor je van je celgenoten dat het boek hints heeft over de waarheid van de wereld en hoe je kunt ontkomen aan je erbarmelijke lot. De vijanden zijn magie gebruikers die uiteindelijk hieronder bezweken zijn en de omgevingen waarin je je bevindt representeren verlangens van mensen die naar een fysieke vorm zijn getransformeerd.

Bij het horen van dit alles beginnen onze vingers al te tintelen. Soul Sacrifice gaat ongetwijfeld een game worden die geen enkele RPG liefhebber mag laten liggen!