Het leek er op dat een opvolger van Bayonetta nooit het daglicht zou gaan zien. In mei bleek de harde waarheid te zijn dat Platinum Games, in ieder geval in de nabije toekomst, niet van plan was om aan Bayonetta 2 te beginnen. Wel werd Bayonetta bevestigd als speelbaar personage in Anarchy Reigns, maar toch was het erg vervelend nieuws om te horen.

Toch is er misschien nog een sprankje hoop! Hideki Kamiya liet tijdens een interview in de Famitsu Weekly weten dat een sequel misschien toch wel aan de orde gaat zijn. De franchise zal mogelijk doorgezet worden op de handhelds. Kamiya liet wel weten dat het idee nog in een erg vroeg stadium zit en nog niets zwart-op-wit staat, maar in zijn achterhoofd zijn de ideeën toch wel al heel duidelijk.

Zo zou Kamiya graag een RTS gedeelte terugzien in de game waarin een leger van Witches vecht tegen een leger Lumen Sages. Daarnaast wil hij graag ook een cameo van Dante erin verwerken, welke in de oorlog beide kanten zou aanvallen. Het is allemaal best mogelijk, natuurlijk. Kamiya is geen onbekende bij Capcom, hij heeft immers het design voor Devil May Cry gedaan.

Is het iets wat jij zou kopen voor de PS Vita of laat jij het met deze omschrijving liever liggen?