Onlangs doken de eerste geruchten op omtrent de aankomende Tomb Raider-game. Aan de hand van een gelekt script wat gebruikt wordt voor de casting van personages, kwamen een aantal details over het verhaal naar buiten. Lara Croft zou inmiddels weer een aantal jaren ouder zijn geworden en op zoek gaan naar een nieuwe generatie tomb raiders.

In eerste instantie waren dit slechts geruchten, maar Square Enix lijkt de details toch min of meer te bevestigen. Colin Moriarty en consorten kregen namelijk op gronde van de Amerikaanse DMCA (Digital Millenium Copyrights Act) het verzoek om het script en de podcast – waarin ze het script naspeelden – onmiddellijk te verwijderen.

Het team ging akkoord met dit verzoek, maar Moriarty legde in een latere aflevering van de podcast wel uit dat ze – naar hun idee – het script gebruikten onder ‘fair use’. Ze hebben immers niet zelf bij Crystal Dynamics ingebroken en het boekwerk ontvreemd. Desalniettemin lijkt Square Enix de legitimiteit van het script te bevestigen, hoewel het bedrijf ook simpelweg de Tomb Raider naam graag wil beschermen in verband met de aanstaande deal met de Embracer Group.