De afgelopen zeven dagen zijn er een aantal nieuwe games uitgekomen waar je ongetwijfeld al vele uren plezier aan hebt gehad, maar pas op, want volgens PocketGamer ligt er gevaar op de loer.

Het betreft hier een bug in Assassin’s Creed III: Liberation voor de PlayStation Vita, waarbij heldin Aveline de Grandpré vast blijft zitten in het laadscherm van de Animus (Zie video hier beneden). Je kan de bug tegenkomen wanneer je het spel laadt vanaf het hoofdmenu en wanneer het spel herlaadt nadat Aveline dood is gegaan.

Volgens een forum manager van Ubisoft is het probleem bekend bij het Ubisoft team. Ook roept hij spelers op die dit probleem hebben ondervonden om naar deze pagina te gaan om hun ervaringen met het probleem te delen. Hierdoor wordt het mogelijk veel sneller verholpen.

De bug heeft meerdere gamers hun savefiles gekost, waardoor vele uren gamen verloren zijn gegaan. Om te zorgen dat jij je savefiles niet verliest, is het aan te raden om regelmatig een back-up te maken van je savefile. Op deze manier verlies je niet ineens al je harde werk, maar beperk je de schade tot het stuk na de vorige backup.